Veiligheid

Veiligheidsnormen

Ooglaseren is een veilige methode om uw zicht te optimaliseren. De kans op een complicatie is uiterst gering. Bij Ooglaseren Zonnestraal wordt u altijd begeleid door gekwalificeerde oogartsen die BIG geregistreerd zijn en al bijna 20 jaar gespecialiseerd zijn in refractiechirurgie. Deze oogartsen zijn tevens lid van het Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie (NGRC). Tijdens uw behandeling maakt deze oogarts gebruik van de meest geavanceerde apparatuur die voldoet aan alle veiligheidsnormen. Daarnaast hanteren wij intern diverse protocollen om uw veiligheid te garanderen. Sinds 2012 hebben wij inmiddels meer dan duizenden cliënten naar tevredenheid behandeld.

Kunsttranen

Het kan voorkomen dat na een behandeling de ogen tijdelijk droger worden. Onze artsen houden dit nauwlettend in de gaten, geven u medicatie voor kunsttranen en controleren tijdig de voortgang van het herstelproces. Kunsttranen zorgen voor een beschermlaag, waardoor ze ondersteunen bij de heling en zorgen voor de verbetering van de conditie van uw oogoppervlak.

Herstel 3 tot 6 maanden

Verschijnselen als lichtgevoeligheid, schitteringen of wisselend zicht kunnen tijdelijk voorkomen. Ook het zogenaamde Halo-effect kan in een zeer zeldzaam geval voorkomen. Dit is het zien van kringen om lichtbronnen zoals bij lampen en kaarsen. Deze verschijnselen verdwijnen meestal na 3 tot 6 maanden.

Deskundige begeleiding

In een enkel geval kan er na een Femto-LASIK laserbehandeling een ontsteking onder de flap optreden. Dit kan leiden tot tijdelijk verminderd zicht en lichtgevoeligheid. Dit wordt behandeld met speciale druppels op advies van de oogarts. Overige complicaties zoals zenuwpijn en netvliesloslating komen heel sporadisch voor na een Femto-LASIK ooglaserbehandeling. Haze-vorming (vertroebeling van het hoornvlies) komt in zeer uitzonderlijke gevallen bij een LASEK/PRK ooglaserbehandeling voor en verdwijnt vrijwel spontaan na enkele maanden. In alle gevallen wordt u op zeer deskundige wijze begeleid door één van onze oogartsen. Zij dragen zorg voor uw welzijn en informeren en adviseren u daarom zo volledig mogelijk.

Onze apparatuur

Naast gespecialiseerde artsen, persoonlijke aandacht en zorg aan al onze cliënten voor, tijdens en na een ooglaser- of lensbehandeling, is ook de apparatuur belangrijk. Als Ooglaseren Zonnestraal werken wij met de allerbeste apparatuur voor een optimaal resultaat van ooglaser- en lensbehandelingen. Klik hier voor alle informatie over onze apparatuur.

Heeft u vragen over Veiligheid of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op met onze cliëntadviseurs via 088 877 77 78, zij staan u graag te woord. Direct zelf een afspraak in inplannen? Dat kan via onderstaande button. 

naar boven