Scherp zicht

Heeft u last van uw contactlenzen of ondervindt u hinder van uw bril tijdens het sporten of uw werk? Ooglaseren Zonnestraal biedt hiervoor een oplossing in de vorm van een ooglaser- of lensbehandeling. Onze gespecialiseerde oogartsen hebben 20 jaar ervaring in refractiechirurgie en zijn tevens lid van het Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie (NGRC). Zij staan garant voor optimale kwaliteit, waardoor u bij ons u in goede handen bent.

Foto surfen website

Uitgebreid vooronderzoek

Voordat u een ooglaser of lensbehandeling ondergaat, doorloopt u meerdere stappen om na te gaan of uw ogen geschikt zijn voor een bril- of lensvervangende behandeling. De eerste stap is een QuickScan. Uw ogen worden onderzocht zodat u weet welke behandeling voor u mogelijk is. De vervolgstap is een uitgebreid vooronderzoek. Tijdens dit uitgebreide onderzoek nemen wij ruim de tijd voor u en wordt u zowel door een optometrist als een oogarts grondig onderzocht. Hierna kunt u de verschillende mogelijkheden op het gebied van bril- of lensvervanging goed afwegen en samen met de oogarts de juiste keuze maken voor uw ooglaser- of lensbehandeling.

Ooglaseren

Er zijn verschillende ooglaserbehandelingen om de sterkteafwijking van uw oog te corrigeren, waarna u niet of minder afhankelijk bent van een bril of contactlenzen. Een ooglaserbehandeling is mogelijk bij:

  • bij- en verziendheid met een brilsterkte van circa -10 tot circa + 4,5 dioptrie;
  • cilinders tot 6 dioptrie;
  • een leeftijd tussen de 18 en 60 jaar.

Bij Ooglaseren Zonnestraal worden verschillende soorten ooglaserbehandelingen aangeboden, zoals de Femto-LASIK, LASEK/PRK en Trans/PRK. Bij specifieke zichtafwijkingen die niet met een bril of contactlenzen gecorrigeerd kunnen worden of bijvoorbeeld bij nachtblindheid, biedt Ooglaseren Zonnestraal ook specifieke behandelingen. Uw oogarts kan u hier meer over vertellen.

Lensbehandeling

Het kan zijn dat een lensimplantatie (PIOL) of een lenswissel (RLE) een betere oplossing voor u is dan een ooglaserbehandeling. Bijvoorbeeld wanneer u een hogere sterkteafwijking heeft die niet met ooglaseren behandeld kan worden. Wanneer u rond de 50 bent, kan een lensvervanging een betere oplossing zijn. Er zijn verschillende soorten behandelingen en verschillende soorten lenzen. U ontvangt van één van onze deskundige oogartsen een persoonlijk advies over de lensbehandeling. Daarnaast wordt er duidelijk geïnformeerd over wat u kunt verwachten, zodat u de juiste beslissing kunt nemen.

Contact/Maak een afspraak

Heeft u vragen over ooglaseren of lensimplantaten? Neem dan contact op met onze cliëntadviseurs via 088 877 77 78 of plan direct een afspraak in via onderstaande button. 

naar boven