LASEK/PRK ooglaserbehandeling

Een LASEK/PRK ooglaserbehandeling is een zeer veilige methode om de oogsterkte te optimaliseren. Alle behandelingen worden verricht met de meest geavanceerde apparatuur. Onze oogartsen hebben inmiddels 20 jaar ervaring met deze methode en worden continu bijgeschoold op dit vakgebied.

Doel van de behandeling

Het doel van een LASEK/PRK ooglaserbehandeling is om zonder bril of contactlenzen uw zicht voor beide ogen zo comfortabel mogelijk te maken, waardoor u minder of zelfs helemaal niet meer afhankelijk bent van deze correctiemiddelen. Afhankelijk van de afgesproken doelsterkte kan dit betekenen dat u voor het lezen nog een correctiemiddel nodig heeft. De doelsterkte bepaalt u samen met uw oogarts tijdens het uitgebreide vooronderzoek.

Over de behandeling

Een LASEK/PRK ooglaserbehandeling bestaat uit drie stappen:

  • Eerst wordt de buitenste cellaag van het hoornvlies (het epitheel) verwijderd met behulp van verdunde alcohol.
  • Vervolgens wordt met de EX500 Excimer-laser de sterkte gelaserd.
  • Tot slot wordt ter bescherming een bandage-contactlens op het oog geplaatst.

De totale behandeling duurt ongeveer 15 minuten per oog. 

Alternatieven voor deze behandeling
Een bril, contactlenzen, lensimplantaat of een lenswissel zijn alternatieven voor deze behandeling.

Ben ik geschikt?

Wanneer zijn uw ogen geschikt voor een LASEK/PRK ooglaserbehandeling?

  • Min sterkte ≤ -8.0
  • Plus sterkte ≤ + 4.0
  • Cilinder: ≤ 6.0

Maak een afspraak voor een gratis Quickscan en binnen 20 minuten weet u of u in aanmerking komt voor een ooglaser- of lensbehandeling!

Alternatieven voor deze behandeling
Een bril, contactlenzen, een lensimplantaat of lenswissel zijn alternatieven voor deze behandeling. 

Te verwachten resultaat

In de volgende tabel hebben wij voor u uiteengezet wat u kunt verwachten tijdens de herstelperiode na een LASEK/PRK ooglaserbehandeling. Dit betreft uw gezichtsvermogen, de bijverschijnselen en de terugkeer naar uw normale dagelijkse routine. De eerste 3 dagen wordt het zicht wat slechter doordat het hoornvlies sluit. Op de zevende dag wordt het zicht bij veruit de meeste mensen weer functioneel. Dit houdt in dat u weer deel kunt nemen aan dagelijkse activiteiten. Daarna is uw zicht nog wat wisselend, maar dit wordt gestaag beter. Indien er een plus sterkte is behandeld (zogenaamde hypermetrope sterkte) komt het vaak voor dat in eerste instantie het zicht dichtbij beter is dan veraf. Gedurende enkele weken tot maanden wordt uw vertezicht beter.

Tabel transprk

Contact/Maak een afspraak

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met onze cliëntadviseurs via 088 877 77 78 of plan zelf een een afspraak in via onderstaande button. 

naar boven