Femto-LASIK ooglaserbehandeling

Een Femto-LASIK ooglaserbehandeling is een zeer veilige methode om de oogsterkte te optimaliseren. Alle behandelingen worden verricht met de meest geavanceerde apparatuur. Onze artsen hebben inmiddels 20 jaar ervaring met deze methode en worden continu bijgeschoold op dit vakgebied. 

Doel van de behandeling

Het doel van een Femto-LASIK ooglaserbehandeling is om zonder bril of contactlenzen uw zicht voor beide ogen zo comfortabel mogelijk te maken, waardoor u minder of zelfs helemaal niet meer afhankelijk bent van deze correctiemiddelen. Afhankelijk van de afgesproken doelsterkte kan dit betekenen dat u voor het lezen nog een correctiemiddel nodig heeft. De doelsterkte bepaalt u samen met uw oogarts tijdens het uitgebreide vooronderzoek.

Over de behandeling

Een Femto-LASIK ooglaserbehandeling bestaat uit drie stappen:

  • Eerst wordt met de FS200 Femtosecond-laser een miniscuul flapje in het hoornvlies gemaakt, dit wordt opengeklapt.
  • Vervolgens wordt het weefsel onder het flapje met de EX500 Excimer-laser behandeld en wordt de sterkte gelaserd.
  • Tot slot wordt het flapje weer teruggeplaatst. 

De totale behandeling duurt ongeveer 15 minuten per oog. Het voordeel van een Femto-LASIK ooglaserbehandeling is de snelle hersteltijd en weinig tot geen pijn of irritatie na de behandeling. 

Ben ik geschikt?

Wanneer zijn uw ogen geschikt voor een Femto-LASIK ooglaserbehandeling?

  • Min sterkte ≤ -10.0
  • Plus sterkte ≤ + 4.5
  • Cilinder ≤ 6.0

Maak een afspraak voor een gratis Quickscan en binnen 20 minuten weet u of u in aanmerking komt voor een ooglaser- of lensbehandeling!

Alternatieven voor deze behandeling
Een bril, contactlenzen, een lensimplantaat of lenswissel zijn alternatieven voor deze behandeling. 

Te verwachten resultaat

In onderstaande tabel hebben wij voor u uiteengezet wat u kunt verwachten tijdens de herstelperiode. Dit betreft uw gezichtsvermogen, de bijverschijnselen en de terugkeer naar uw normale dagelijkse routine. De eerste 2 dagen kan het zicht wat wazig zijn. Dit verbetert meestal in de komende dagen. Enkele uren (4-6 uur) na de behandeling is het zicht vaak al functioneel. Dit houdt in dat u weer deel kunt nemen aan dagelijkse activiteiten. Daarna is uw zicht nog wat wisselend, maar dit wordt gestaag beter. Na 3 maanden is het zicht optimaal.

Femtolasik tabel

Contact/Maak een afspraak

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met onze cliëntadviseurs via 088 877 77 78 of plan zelf een een afspraak in via onderstaande button. 

naar boven