Ooglaseren Zonnestraal introduceert Streamlight lasertechniek

18 december 2018

Als eerste ooglaserkliniek in Nederland introduceert Ooglaseren Zonnestraal de Streamlight lasertechniek: de nieuwste en meest moderne lasertechniek waarbij volledig geautomatiseerd de sterkteafwijking wordt gecorrigeerd.
Oog streamlight

Hoe werkt het?

Deze Streamlight lasertechniek valt onder de zogenaamde ‘no touch’ lasertechnieken omdat het oog niet aangeraakt wordt en de behandeling volledig geautomatiseerd is. Bij deze methode wordt eerst het buitenste cellaagje van het hoornvlies (het epitheellaagje) weggelaserd. Dit in tegenstelling tot de huidige Lasek/PRK behandeling waarbij het buitenste cellaagje van het hoornvlies mechanisch en met behulp van verdunde alcohol wordt verwijderd. Doordat de behandeling slechts 20 tot 30 seconden duurt en in één handeling wordt verricht is deze minder ingrijpend om te ondergaan.

Een unieke methode

De techniek waarbij de laser dit buitenste cellaagje verwijdert is al langer bekend als de TransPRK-techniek. Het voordeel van de Streamlight lasertechniek ten opzichte hiervan is dat deze heel nauwkeurig is (op de micron (0,01 mm)). Daarnaast stelt de laser het te laseren oppervlak af op de grootte en de vorm van de sterkteafwijking. Er wordt hierdoor niets meer verwijderd dan noodzakelijk om de sterkteafwijking te corrigeren. Het hoornvliesoppervlak wordt op een regelmatige wijze gelaserd, dit zorgt ervoor dat het gezichtsvermogen na de behandeling nog beter wordt. Deze voordelen maken de Streamlight lasertechniek uniek.

Mooie resultaten

Bijna alle sterkteafwijkingen (waaronder hoge cilindrische afwijkingen) kunnen behandeld worden door middel van deze techniek. De huidige Lasek/PRK methode levert al mooie resultaten op, de nieuwe methode doet daar nu zelfs nog een schepje bovenop. Wij zijn er trots op dat wij dit als eerste kliniek in Nederland kunnen aanbieden.

Gratis QuickScan

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze behandeling? Maak dan een afspraak bij onze cliëntadviseurs voor een gratis en vrijblijvende QuickScan. Op basis hiervan kunnen wij u adviseren of deze nieuwe techniek ook voor uw ogen geschikt is. We helpen u graag aan scherp zicht zonder extra hulpmiddel als bril of contactlenzen. Maak een afspraak via onze website of bel 088 877 77 78.

naar boven