Ervaringen

Wilt u weten hoe onze cliënten een ooglaser- of lensbehandeling ervaren hebben? Hieronder vindt u de persoonlijke verhalen over de ervaringen bij Ooglaseren Zonnestraal.

Femto-LASIK ooglaserbehandeling

Sinds mijn 10e draag ik al een bril en vijf jaar later begon ik met lenzen. Jaren ging het goed, tot ik op een zeker moment bij de opticien was voor een controle. Mijn ogen konden de lenzen niet meer verdragen. De opticien stuurde me door naar Ooglaseren Zonnestraal. Dat was mijn eerste ervaring met dit oogziekenhuis. Ik mocht voorlopig geen lenzen meer dragen en de vraag was of dat überhaupt nog mogelijk was. Bovendien leek de beschadiging een eventuele ooglaserbehandeling in de toekomst onmogelijk te maken.

QuickScan
Uiteindelijk kwam het moment dat ik zo af en toe weer daglenzen mocht dragen. Ik koos die momenten altijd heel zorgvuldig: als ik een feestje of een belangrijke afspraak had, deed ik mijn lenzen in en op andere momenten droeg ik mijn bril. In november 2016 heb ik een afspraak gemaakt voor een QuickScan bij Ooglaseren Zonnestraal en ik was blij verrast dat mijn ogen geschikt bleken voor een ooglaserbehandeling. Ik heb een afspraak gemaakt voor een Uitgebreid VoorOnderzoek en vervolgens de ooglaserbehandeling Femto-LASIK ingepland.

Vlekkeloos herstel
De behandeling vond ik best spannend. Het zijn tenslotte toch je ogen en er zijn altijd risico’s. De ooglaserbehandeling verliep uiteindelijk vlekkeloos, net als het herstel. Na de behandeling wordt aangeraden om een aantal uren met gesloten ogen door te brengen en hier heb ik me aan gehouden. Daarnaast moest er intensief verschillende soorten oogdruppels toegediend worden. Een bijzondere ervaring was het, toen ik ’s avonds mijn ogen opendeed en ik in de verte scherp kon zien. Dit was eerder onmogelijk, omdat ik -6 had!

Aanpassen
Je mag de eerste 24 uur niet autorijden. Daarnaast mag je twee weken geen make up dragen, niet sporten en een sauna bezoeken. Dat is even aanpassen. Wel is het me dubbel en dwars waard geweest. Momenteel ben ik nog herstellende. Ik zit nog in de periode van de eerste 3 maanden na de behandeling waarin het zicht nog niet helemaal stabiel is.

Dochter
Door mijn goede ervaringen heeft mijn dochter (21) ook besloten haar ogen te laten laseren. Bij haar ogen past een LASEK/PRK ooglaserbehandeling. Het herstel hiervan is echt anders dan bij Femto-LASIK; ook bij haar is het allemaal goed verlopen! Wij kunnen het iedereen aanraden.

Professioneel
Wat ik als bijzonder prettig heb ervaren bij Ooglaseren Zonnestraal is dat iedereen zeer vriendelijk en behulpzaam is. Of het nu de cliëntadviseur, oogarts of de optometrist is, je krijgt volledige informatie over de behandeling, goede voorlichting over de keuze van de behandeling en uitleg over de medicatie. Het zijn professionele mensen. Dit klinkt als vanzelfsprekend en dat heb ik ook als zodanig ervaren.

Linda van de Weijer (48 jaar) is regiodirecteur bij Public Support, een detacheringsbureau van secretaresses bij de overheid.

Femto lasik lindavandeweijer

Ooglaserbehandeling Trans/PRK

“Mensen zeiden steeds vaker tegen me: ‘Kim, jij moet echt een bril dragen want je tuurt!’. Ik had ook een bril, maar die droeg ik voornamelijk in de auto; overdag deed ik hem niet op. Ik kon niet zo goed tegen contactlenzen dus dat was ook geen alternatief. Hierdoor bleef ik maar klungelen met mijn nachtblindheid en mijn cilinder. Ik ben regelmatig op televisie en voorheen als ik in talkshows zat en keek naar gasten aan de overkant van de tafel dan ging ik turen omdat ik ze niet goed kon zien. Het was daarom belangrijk voor mij om wat aan mijn ogen te laten doen. Maar ik wilde dit alleen laten doen bij een goede oogkliniek. Mijn schoonzusje is oogarts en zij vertelde dat bij Ooglaseren Zonnestraal hele goede oogartsen werken.”

Zekerheid
“De eerste gesprekken bij Ooglaseren Zonnestraal waren erg prettig: je wordt als een gast ontvangen en je ogen worden meerdere malen onderzocht voordat de ingreep daadwerkelijk plaatsvindt: zekerheid gaat boven alles. Daarnaast wordt de behandeling op een Jip en Janneke-manier uitgelegd zodat je zelf ook echt begrijpt wat er met je ogen gaat gebeuren. Ooglaseren Zonnestraal beschikt over de allernieuwste apparatuur en als je tijdens de ingreep maar ietsjes opzij zou kijken met je ogen, dan slaat het apparaat gelijk af. Het kan gewoon niet mis gaan en dat is een hele fijne zekerheid.”

Geen bril meer
“De behandeling vond ik heel spannend maar uiteindelijk viel het allemaal erg mee. De ingreep zelf duurt een paar seconden en je hebt helemaal niet het idee dat er iemand aan je ogen zit. Eenmaal thuis na de behandeling heb ik nog een appeltaart staan bakken, totdat mijn vriend Jaap zei: "En nu ga je liggen want je mag niet meer werken." Na een tijdje op bed merkte ik de pijn omdat de verdoving was uitgewerkt. Het hoornvlies wordt aan de buitenkant gecorrigeerd door de laser en moet dan vervolgens weer aangroeien, en dat groeien doet pijn. Maar goed, ik dacht maar zo: twee dagen pijn en de rest van mijn leven geen bril meer.”

Meer rust
“De eerste dagen kon ik bijna geen licht verdragen in mijn ogen; die periode heb ik ook enorm veel geslapen. De eerste twee á drie dagen is het dan ook erg fijn als iemand je thuis kan helpen. De genezing van deze behandeling neemt zo’n drie maanden in beslag, voordat het hoornvlies zich optimaal heeft hersteld. Ik heb nog een aantal weken te gaan voor het zo ver is maar vorige week dacht ik toch even ‘oooh, ik zie nog niet zo goed’. Je maakt je toch een beetje druk maar dat schijnen de meeste mensen op dit punt te denken. Het is allemaal onderdeel van het genezingsproces en ik merk nu dat ik sinds deze week echt goed zie. Ik heb er met name heel veel plezier van in de regen en in de avond: het maakt voor mij nu niet meer uit of ik overdag of ‘s avonds rijd. En ik merk dat er meer rust is in mijn ogen; hiervoor was ik continu mijn ogen aan het scherp stellen en dat hoef ik nu niet meer te doen. Ik ben er heel gelukkig mee!

Kim Kötter (1982) is fotomodel, actrice, presentator en ondernemer.

Ooglaseren zonnestraal   kim k%c3%b6tter

Femto-LASIK ooglaserbehandeling

Jarenlang kon ik zonder bril, maar op een gegeven moment ontkwam ik er niet meer aan. De bril werd een noodzakelijk kwaad. Eerst door de week op mijn werk en later moest ik de bril ook in het weekend op. Deed ik dit niet, dan kreeg ik last van hoofdpijn boven mijn ogen. Door de toename in afhankelijkheid, heb ik de keuze gemaakt om mijn ogen te laten laseren.

Acoomodatievermogen
Ik had een lichte plussterkte van +2 – 2,5. Dit is op zich niet zo’n probleem. Als je jonger bent, is je accommodatievermogen oftewel het aanpassingsvermogen heel goed. Ik kon heel goed zonder bril. Naar mate je ouder wordt, worden je ogen steeds minder flexibel. Hierdoor wordt de bril steeds minder een modisch middel en heb je niet meer zelf de vrije keuze om te kiezen of je de bril wel of niet opzet.

QuickScan
Inmiddels was ik al ruim 11 jaar werkzaam bij Oogziekenhuis Zonnestraal en was ik nauw betrokken bij de oprichting van het ooglasercentrum. Aan alle procedures en kwaliteitseisen om de veiligheid van de cliënten te garanderen heb ik meegewerkt. Toen de cliënten in grote getalen kwamen, zag ik ook de hoge mate van tevredenheid na een ooglaser- of lensbehandeling. Ooglaseren was voor mij daarom bekend gebied. Omdat ik de bril steeds meer als belemmering voelde, heb ik een QuickScan en een uitgebreid vooronderzoek laten verrichten. Hierdoor wist ik zeker dat ik geschikt was om mijn ogen te laten laseren. En omdat ik precies wist wat ik kon verwachten, omdat ik zelf werkzaam was bij het lasercentrum, heb ik tijdens de kerstvakantie een afspraak gemaakt voor een laserbehandeling.

Ooglaserbehandeling met flap
Ik heb een ooglaserbehandeling gehad met de ‘flap’. De behandeling zelf is mij reuze meegevallen. De ogen waren ongeveer 6 uur pijnlijk. Gelukkig had ik goede verzorging en werden mijn ogen tijdig gedruppeld. Daarna ging het heel herstel heel snel. Ik had eigenlijk nergens last van. Zelfs niet van droge ogen. Soms druppelde ik wel extra, maar dat was omdat het lekker voelde. Na 4 à 5 maanden was ik volledig hersteld. Inmiddels ben ik niet meer werkzaam bij Oogziekenhuis Zonnestraal, maar ik kan iedereen aanraden om een laserbehandeling te laten verrichten, omdat het een echt kwaliteitsziekenhuis is.

Sander Wigchert (39) was werkzaam als vestigingsmanager bij Ooglaseren Zonnestraal. 

naar boven